Yleiset bingon säännöt

1. Bingopeli on tilaisuus, johon voi osallistua lunastamalla yhden tai useamman numeroidun pelilipukkeen, tai vastaavassa sähköisessä muodossa olevia numeroituja peliruudukkoja.

 2. Bingopelin numeroiden satunnaisarvonta voidaan suorittaa joko manuaalisesti esimerkiksi palloarvontana tai elektronisella arvontalaitteella. Pelitapahtumat tallennetaan joko paperille tai sähköiseen muotoon myöhempää pelin kontrollia ja mahdollisia tarkistuksia varten.

 3. Arvonta suoritetaan numero kerrallaan. Arvottujen numeroiden osumat merkitään pelitositteeseen jokaisen arvotun numeron jälkeen joko rastilla X tai ympyrällä O. Sähköisissä peliruudukoissa osuneet numerot ilmaistaan merkkivalolla tai muulla vastaavalla tavalla.

 4. Riveittäin pelattavassa bingossa yhden rivin bingo muodostuu, kun kaikki samalla rivillä olevat numerot ovat osuneet ja viimeinen arvottu numero on mukana kyseisellä rivillä. Pelaaja ilmoittaa syntyneen bingon huutamalla kuuluvasti ”bingo” tai se välittyy sähköisesti arvontakoneelle. Kahden rivin bingo muodostuu, kun samassa ruudukossa on kaksi riviä. Samalla tavalla jatketaan seuraaville riveille.

 Bingopelissä voidaan käyttää vaakarivien lisäksi muitakin pelikuvioita, kuten kulmia sekä pysty- ja vinorivejä. Bingo voi muodostua myös riittävästä osumien määrästä peliruudukossa.

 5. Bingoa voidaan pelata myös arpomalla ennalta määrätty määrä numeroita. Tällaisessa pelissä voittava pelitosite syntyy, kun peliin osallistuneesta pelitositteesta löytyy vähintään pienimmän voittoluokan edellyttämä määrä osumia tai arvotut numerot muodostavat määrätyn kuvion pelitositteeseen. Voittavat pelitositteet tarkastetaan heti arvonnan päätyttyä. Voiton suuruus määräytyy kullekin osumamäärälle tai kuviolle pelin sääntöjen mukaisesti, jotka on esitetty asiakkaalle oston yhteydessä. Muilta osin noudatetaan vahvistettuja pelisääntöjä.

 6. Bingoluvan haltija vastaa bingon oikeellisuuden tarkistuksesta ja voittojen jaosta pelikohtaisten sääntöjen mukaisesti. Voitto voidaan jakaa mahdollisten useampien samanaikaisten voittavien pelitositteiden kesken. Pelien voitot määräytyvät pelikohtaisten sääntöjen mukaisesti. Voittosäännöt esitetään asiakkaalle aina ennen peliin osallistumista.