Lastenteatteri Tammenranta

LASTEN TEATTERILEIRI 2021 VALOHARJULLA

En haluaisi, että tämä leiri loppuu!
Kuulin eteisessä, kun viimeisenä aamuna eräs leiriläinen kertoi toiselle ja toinen sanoi, että samaa mieltä.

Se on tärkeä lause, johon kiteytyy paljon tunnetta.
Se on itse asiassa ainut lause, jonka jokainen leirinjärjestelyissä mukana ollut taho tahtoo kuulla. Se kertoo, että ideointi, suunnittelu, taustatyö, lukemattomat tunnit, sähköpostit, viestit, suunnitelmat eivät ole olleet turhia vaan tulos on ollut toiveiden ja odotusten mukainen.

Lasten Teatterileiri oli varovaista ideointia alussa, jota kaiken lisäksi varjosti voimakkaasti korona-aika ja sen tuomat rajoitukset. Alkukesästä leiri päätettiin kuitenkin järjestää ja alettiin laatia ilmoituksia ja mainostaa. Oltiin onnellisia, kun saatiin osallistujia riittävä määrä. Ohjaajien äidit muodostivat tukijoukon ohjaajien taakse huolehtimaan taustajärjestelyistä, että ohjaajat pääsivät keskittymään ohjelman suunnitteluun ja sen tuottamiseen. Tukijoukko suunnitteli ruokalistaa, huolehti turvallisuus- ja lupajärjestelyistä, teki kaikkea sitä mikä toimii taustalla. Ohjaajat miettivät ja suunnittelivat ohjelmaa, päiväjärjestystä ja sitä miten saadaan kaikki huomioitua ja leiriläiset viihtymään.

Yhteistyöllä kaikki saatiin kuntoon ja kun ensimmäiset leiriläiset astuivat Valoharjun leveistä ovista sisään, tuntui meillä varmaan jokaisella järjestäjällä jännitystä, hetki epävarmuutta, toivetta siitä, että kaikki menisi hyvin. Siitä hetkestä lähtien olimme me ohjaajat taustajoukkoineen olemassa vain teatterileiriä ja leiriläisiä varten.

Ohjelma oli rakennettu toivon mukaan hyvin, koska ohjaajien taustajoukoista koko ajan paikalla ollut Katri viestitti illalla meille kertomuksia ja kuvia kenkäkasoista, kuivumassa olleista pyyhkeistä ja touhun täyttämästä Valoharjusta. Oli uintireissua, pelejä ja leikkejä, Tammenrannan Kesäteatterin kenraaliharjoitus ja oma esitys, joka esitettiin leirin päättyessä hakemaan tulleille läheisille. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että leiriläisten keskuuteen syntyi oma, yhteisöllinen tunnelma. Leiritunnelma on se, että kun porukka erilaisia ihmisiä kokoontuu pidemmäksi ajaksi yhteen ja yksilöistä tulee Me; Tammenrannan Teatterileiri, jota on kiva muistella yksin ja yhdessä.

Kolme päivää ja kaksi yötä siellä tehtiin uusia muistoja leiriläisille, ohjaajille, taustajoukoille ja Valoharjulle, syntyi uusia muistoja talon upean historian muistojen joukkoon.

Toivon mukaan tämä oli vasta ensimmäinen Tammenrannan teatterileiri tulevien kesien leirien ketjussa.
Kiitos kaikille mukana olleille.

Kirjoittajana Teija Homanen, yksi leirin tukijoukoista.
Keväällä 2016 lastenteatteri esitti näytemlän Pekka Töpöhäntä.
Savon Sanomat haastattelemassa ja kuvaamassa näyttelijöitä Kauppakeskus Matkuksessa.
Ystävyyden taika-avain 2014.
Lavastetalkoisiin osallisuvat sekä lapset että aikuiset.

Kiitämme kaikkia katsojia kun saavuitte katsomaan 2020 keväältä syksylle siirtynyttä Jylhämaan kuningasta. Heti kun sen esitykset saatiin hienosti ja kunnialla pidettyä, lastenteatterin väki siirtyi seuraavan esityksen kimppuun.

 

Siitä asti on harjoiteltu näytelmää Pieni Merenneito, joka vie sinut mukanaan vedenalaiseen maailmaan. Retken pääosassa on ihana pieni merenneito Adella ja hänen ystävänsä.

On luvassa kaikkea mitä hyvään satuun kuuluukin, joten ole valmiina sukeltamaan syvyyksiin kera upeiden hahmojen.

Sini Peltola on sovittanut näytelmän, joka perustuu H.C Andersenin satuun Pieni Merenneito.