Vuoden Nuorisoseura Pohjois-Savossa ja ehdokas valtakunnallisen tunnustuksen saajaksi: Vehmasmäen Nuorisoseura

26.11.2018

Vuoden nuorisoseura Pohjois-Savossa
Nuorisoseuran puheenjohtaja Kaisa Kekkoselle Kunniakirjan ojentaa Jussi Salmi

Tämän upealla tunnustuksella ja kunniakirjalla meidät yllätti Pohjois-Savon nuorisoseurojen toiminnanjohtaja Jussi Salmi seuramme syyskokouksessa 22.11.2018

"Tämä nuorisoseura on aarre pohjois-savolaisille teatterin, tanssin ja liikunnan harrastajille. Näitä kaikkia (ja paljon muuta) seura tarjoaa, paitsi lähes kolmellesadalle jäsenelleen, myös muulle kansalla sadan kilometrin säteellä nuorisoseurantalo Valoharjusta. Yli 110-vuotta sitten perustettu nuorisoseura kunnioittaa historiaansa, mutta ammentaa uutta tästä päivästä. Teatteritoiminta on ollut mukana aivan alkuvuosista lähtien, kesäteatteri Tammenranta vuodesta 1998 ja Esko-patsaalla palkittu lastenteatteri Tammenranta vuodesta 2012. Alle kouluikäisten lasten satujumppa on toiminut Valoharjulla jo vuosikymmeniä lukuisten knoppi-koulutettujen ohjaajien vetämänä. Tanssi-iltoja järjestetään talvikaudella kuukausittain. Pesäpalloa pelataan vitossarjassa ja kaupungin valaistu latuverkko + hiihtokeskus Riemurinne pidetään toimintakunnossa talkoovoimin. Nuoriso pääsee myös temmeltämään kuukausittaisissa nuortenilloissa ja monissa muissa aktiviteeteissa.

Hanketoiminta ja niiden hallinnointi on nuorisoseuralle arkipäivää mm. yhdessä Etelä-Kuopion muiden kylien kanssa tehty Puiku-hanke ja Toiminnan kylät-hanke toteutettiin viime vuonna. Ei liene sattumaa, että vahva toiminta on viimeiset parikymmentä vuotta ollut vahvojen naisten käsissä.  Puheenjohtajina ovat sinä aikana toimineet pääosin naiset ja niin toimii tänäänkin, kun Kaisa Kekkonen johtaa Vehmasmäen nuorisoseurajoukkoja reippaalla naisenergiallaan kohti uutta vuotta. Suuri kiitos tästä upeasta vapaaehtoistyöstä koko seutukunnan hyväksi."